divendres, 4 de novembre de 2016

Eleccions al Consell Escolar, vine i participa!


Totes les famílies estem representades en el Consell Escolar de Centre. Per això, és important dir la nostra opinió i intervenir en l'educació dels nostres fills i filles a través d'aquest espai. El Consell Escolar és l'òrgan de participació més important que, com a mares i pares, tenim a l'escola i institut. Aprofitem-ho!!!!

El procés electoral és el període durant el qual es procedeix a la renovació de la meitat dels membres de cadascun dels sectors que formen el consell escolar. Cada dos anys, el Departament d’Ensenyament publica amb antelació una resolució amb les dates durant les quals s’ha de portar a terme aquest procés.

El calendari per enguany és:

7/11: Inici del procés i publicació del cens de pares i mares al taulell de l'Ampa
11/11: Fi del termini de reclamació de cens i de presentació de candidatures
16/11: Fi del termini de Constitució de les meses electorals
28/11-2/12: Votacions
Abans del 22/12: Constitució del consell escolar

El dia assignat per la votació dels pares serà el proper 2 de desembre, de 8.30h a 9.00h i de 17.00h a 18.00h (vestíbul de la secretaria de l'escola primària), de 10.00h a 12.30h (al despatx de l'Ampa) i de 17.00h a 18.00h (consergeria de l'escola de secundària),


Hi podem participar de dues maneres diferents:
  • Presentant-nos com a candidats per representar els pares i mares al consell escolar.
  • Participant el dia que el centre convoqui les eleccions votant els candidats que considerem més representatius.
Quan les famílies participem en les eleccions donem suport al nostre candidat i deleguem en la seva veu i representació. És important tenir uns bons representants que ens informin i facin arribar les nostres aportacions i opinions. 

Què vol dir ser representant dels pares i mares al consell escolar?
  • Les mares i pares representants al consell opinen, aproven, avaluen i elaboren propostes per a la millora del funcionament del centre educatiu.
  • La seva participació en el consell escolar vol dir, també, fer una tasca de representació. Això significa que, com a membres del consell, la seva participació no és a títol individual sinó en representació de totes les famílies, donant veu a les seves peticions, preocupacions i iniciatives.
  • Per representar de manera eficaç totes les famílies del centre, s'han de recollir les seves propostes i opinions i portar-les al consell escolar. D'altra banda, també cal que els representats informin de tots els assumptes que es tracten en el consell escolar.
Podeu trobar més informació relativa al Consell Escolar i les seves eleccions al web de la FAPAC.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada