dimecres, 5 de juny de 2013

Dia Mundial del Medi Ambient: Malbaratament alimentari


Avui 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, i enguany la temàtica central és la lluita contra el malbaratament alimentari "Think.Eat.Save". En aquest sentit, es vol conscienciar la ciutadania sobre el consum responsable d'aliments i així evitar una pèrdua elevada d'aliments.


Només a Catalunya, es malbaraten anualment més de 260.000 tones d'aliments, cosa que correspon al 7% del que adquireixen les famílies, els restaurants i els comerços. És a dir, cada català llença cada any uns 35 quilos d'aliments que es poden aprofitar, dada que equival a llençar el menjar consumit durant uns 25 dies o a alimentar mig milió de persones. Si parlem en termes econòmics, la pèrdua és de 112 € per habitant i any, un total de 841 milions d'euros a tot Catalunya.
El web de Família i Escola de la Generalitat de Catalunya hi podeu trobar recomanacions i un vídeo en què es donen algunes claus per ensenyar els més petits de la casa a no malbaratar aliments. Les accions que es faran entorn aquest tema a Catalunya es poden consultar al web del Departament de Territori i Sostenibilitat i al  web de l'Agenda 21 de Barcelona i, complementàriament, també podeu seguir les etiquetes #diamediambient a Twitter.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada